Search
Generic filters

2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00062 projekt (csomagológép)

Csomagológép fejlesztés innovatív elemekkel.

 

Kedvezményezett neve:

NÁDOR Rendszerház Irodaautomatizálási Kft. (Konzorciumvezető)

CONTROLSOFT-AUTOMATIKA Szolgáltató Kft. (konzorciumi tag)

Neumann János Egyetem (konzorciumi tag)


Projekt címe:
Ipar 4.0-ra épülő moduláris felépítésű, ipari csomagológép fejlesztése integrált adatelemzéssel és mesterséges intelligenciára épülő optimalizálással, hibaanalízissel.

A támogatás összege: 683.000.000, – Ft

A támogatás mértéke: 69,69%


A Projekt tartalmának bemutatása:

A projektünk célja olyan moduláris felépítésű csomagológép család kifejlesztése, amely lehetővé teszi a vevők gyors kiszolgálását és a vevői igényekhez történő rugalmas igazodást. A gép termékeket párosít össze csomagoló anyaggal, valamilyen mozgásmechanizmus segítségével. A becsomagolt egységen ezután még több műveletet is tud majd végezni.

A gép mechanikailag 5 nagy egységre bontható.

  1. Az áru bemenetét lehetővé tevő mechanizmusok.
  2. A csomagoló anyag tárolását, „kinyitását”, szükség szerinti beadagolását lehetővé tevő mechanizmusok.
  3. A csomagolt terméket címkéző, mérő és ellenőrző mechanizmusok.
  4. A folyamatjellemzőket mérő és archiváló szenzor egységek.
  5. Vázszerkezet.

Fejlesztés alatt álló termékünk gépi tanulásos képességeivel a teljes üzemi élettartam alatt folyamatosan figyeli a meghibásodásokat és a meghibásodások előtti és közbeni üzemi paramétereket. A paraméterekből következtetéseket von le és bizonyos feltételek fennállása esetén figyelmeztet a jövőbeni meghibásodás valószínűségére továbbá ennek elkerülésére intézkedéseket hoz.

A termékek csomagolása zárt munkatérben, automatikusan zajlik. A csomagoló anyag bemeneti pontjait vevői igények alapján testreszabva optimalizáljuk, ezáltal modulárisan illeszthető felépítésük miatt egymás mellé építhetők.

A csomagoló gép belső kiszolgáló egységekkel rugalmasan bővíthető a szükséges és elvárt munkafolyamatoknak megfelelően. Innovatív tulajdonságai közé tartozik a benne és körülötte zajló folyamatok real-time monitorozása, a mért értékek tárolása és visszakeresése. Ezen feladatok elvégzéséhez szenzorokra van szükség, ezért különböző szenzor egységeket fejlesztünk ki, amelyek modulárisan illeszthetők a géphez – a megrendelők igényei alapján, akár utólag is.

A szenzorok által mért adatokat összegyűjtjük, szükség esetén műveleteket végzünk velük, majd adatbázisokba szervezzük.


A Projekt tervezett befejezési dátuma:
2024.08.31.

Projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00062