Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Wifi hálózatok védelme

A felhasználók mobilitása, a vezetékes hálózatok építésének költségessége az elmúlt években egyre kiemeltebb szerepbe helyezte a vezeték nélküli (802.11 - WiFi) hálózatokat. Az újabb szabványok (802.11n) által lehetővé tett sebesség és biztonság (80211i) miatt manapság nagyvállalati környezetekben is egyre inkább elfogadott és keresett megoldás.

Természetesen a sebesség és a megfelelő lefedettség mellett a leginkább kiemelt feladat a vezeték nélküli hálózatok védelme illetve a nagyvállalati környezetben elengedhetetlen a protokoll és felhasználó alapú forgalom priorizálás és a gyors, akár hang és videó kommunikációra is megfelelő roaming megléte.

Élen járó Wifi hálózati megoldások

A piacon élen járó gyártók célul tűzték ki, hogy a kis és nagyvállalatok számára megfelelő minőségű és biztonságú megoldást nyújtsanak, mindezt a központi menedzselhetőség egyszerűségével támogatva.

Állandó és problémamentes rendelkezésre állás

Mivel ezen hálózatok esetén a továbbító közeg nem védett a környező rádió frekvenciás zajoktól, emiatt mind a tervezés, mind pedig az üzemeltetés során a kialakításra kiemelt figyelmet kell fordítani. A Nádor Rendszerház által kínált megoldások automatikus RF monitorozó megoldásaikkal képesek a hálózati használatot, a felhasználók mozgását nyomon követni, az esetleges terheltebb access point-okat tehermentesíteni a felhasználók átirányításával.

Mindenki számára elérhető, mégis biztonságos Wifi?

Az internet és céges hálózat elérése mind fontosabbá válik a vendég felhasználók számára is. Nem tehetjük meg azonban, hogy ezeket a felhasználókat, nem általunk kontrollált és működtetett eszközeikkel a saját védett hálózatunkra engedjük csatlakozni. Megoldásaink képesek olyan vendég hálózatok kialakítására, amelyek esetén lehetséges akár a nem titkosított, de egyedi azonosítást megkövetelő hozzáférés vezérlés. Ebben az esetben bárki csatlakozhat a WLAN hálózathoz, de a központi WiFi határvédelmi eszközön keresztül az úgynevezett Captive Portálon az előzőleg megkapott felhasználó névvel és jelszóval léphet csak be. A felhasználó kezelés akár dedikált LDAP (pl Active Directory) rendszerhez is csatlakoztatható, előre definiálva akár több száz vendég hozzáférést.

Lehetőség van a már meglevő vezeték nélküli hálózat mellé úgynevezett WIDS (Wireless Intrusion Detection System) felállítására, amely esetén a meglevő WiFi infrastruktúra szolgálja ki a felhasználókat és egyéb WLAN klienseket, az újonnan telepített eszközök pedig a hálózat monitorozását látják el. A monitorozás során felderítik az RF gócpontokat, az esetleges idegen eszközöket a hálózatban és közelében, megfelelő teljesítménnyel és beállítással akár proaktívan is képesek a hálózatot megvédeni, vagy akár a meglevő infrastruktúra elemeket leállítani, más csatornákra átmozgatni.

A Nádor Rendszerház felismerve a piaci igényeket mind vastag, mind pedig vékony kliens architektúrájú vezeték nélküli hálózatok tervezésében és teljes körű kivitelezésében áll meglévő és leendő Ügyfelei rendelkezésre.

WathcGuard Wireless

A WatchGuard legújabb termékének érkezését nagy várakozás előzte meg, hiszen ezek az eszközök egészen új lehetőséget kínálnak minden régi és új felhasználó számára. Az AP100 és AP200 névre hallgató vezeték nélküli eszközök megvédik WLAN hálózatát a napjainkban egyre veszélyesebb fenyegetésektől.

Ezzel a megoldással minden XTM eszköz kiterjeszthető WLAN hálózatra, így élvezheti a mobil eszközök minden előnyét, miközben a vezetékes és a vezeték nélküli eszközökön egyidejűleg alkalmazható biztonsági szabályok garantálják, hogy a teljes hálózat megfeleljen az elvárt biztonsági követelményeknek.

Az AP200 egyszerre képes 2,4 GHz-en és 5 GHz-en is sugározni, míg az AP100 egyszerre csak az egyik vagy csak a másik szabványt támogatja.

Főbb jellemzők:

  • Erős biztonság - Az olyan funkciók, mint a MAC filtering, client reporting, a Captive Portal technológia, a 802.1X authentikáció vagy a PCI biztonsági szabványnak megfelelő felderítés és riportálás egyaránt erős WLAN biztonságot tesznek lehetővé.
  • Fejlett vezeték nélküli hardver - 2x2 MIMO és a különleges antenna technológia 600 Mbps adatátviteli sebességet tesz lehetővé.
  • Egyszerű menedzsment - Az egységes menedzsment eszköznek köszönhetően az adminisztrátorok egyszerűen tudják kezelni az AP-ket és az XTM eszközöket egyetlen felületen.
  • Automatikus eszköz felismerés - Jelentősen csökkenti a beállítási időt, a telepítés gyors és egyszerű.
  • Egyszerű roaming - A WatchGuard AP-kon a problémamentes hálózati hozzáférés és AP-k közti roaming érdekében lehetőség van akár 16 SSID létrehozására is.
  • Alacsonyabb üzemeltetési költségek - Valóban jelentős a megtakarítás, mivel nincs szükség külön kontroller megvásárlására, nincsen AP-onkénti telepítési díj és kontroller licensz díjakkal sem kell számolnunk.
  • Kiemelkedő lefedettséget biztosít, észrevétlenül - Nagy nyereségű belső antennák egy elegáns kialakítású házban. Az eszköz maximális lefedettséget biztosít, minden helyszínre optimális.