Oldalunk a zavartalan működéshez cookiekat (sütiket) használ, ment le az Ön gépére. Ezek használatát engedélyeznie kell böngészőjében.

Kérjük adja meg adatait az ajánlatkéréshez! (a *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen)

Cognex DataMan ipari kódolvasók

Világelső vezető az ipari kódolvasók és képfeldolgozás világában

A Cognex a világ legismertebb képfeldolgozásban jártas vállalata több, mint 850.000 telepített rendszerrel világszerte, több mint 30 éves tapasztalattal a képfeldolgozásban és a képalapú rendszerek világában. Cognex termékeket használnak a világ legjobb gyártói, beszállítói és gépgyártói azért mert fontos számukra, hogy az általuk gyártott termékek megfeleljenek a legmagasabb szintű követelményeknek az iparágukban.

A hibák kiszűrésével, az összeszerelés és a nyomonkövetés ellenőrzésével, a minden stádiumban történő információgyűjtéssel a Cognex képfeldolgozó rendszerek növelik a gyártási minőséget és teljesítményt. Az intelligensebb autóipari technológia, mely Cognex képfeldolgozó és ipari kódolvasó rendszerek felhasználásával működik, kevesebb gyártási hibát, tehát alacsonyabb költséget és magasabb vevői elégedettséget eredményez. A Cognex kínálja a megoldások legszélesebb skáláját, valóban minden alkalmazáshoz.

 • Több, mint 30 éves tapasztalat az üzleti szférában
 • Több, mint 850 000 kiszállított rendszer
 • 4000 közvetlen vásárló
 • 450 szerződött partner
 • irodák 20 országban világszerte
 • A legátfogóbb termékskála: ipari kódolvasás, intelligens kamerák, képszenzorok, képfeldolgozó szoftverek

kep-1-cognex

 

 

 

 

 

Világszerte elérhető helyi szakértelem

A képfeldolgozó és ipari kódolvasó megoldások standardizálása csökkenti a gyártósorok bekerülési összköltségét. Mivel a Cognex a képfeldolgozás alapú vizsgálatok és azonosító rendszerek vitathatatlan globális vezető vállalata, ezért képes nagyszabású projektek megvalósítására és támogatására számos helyen a világban. A vásárlók és fogyasztók minden eddiginél magasabb színvonalú termékeket keresnek.

A világ vezető gyártói és beszállítói a helyi Cognex mérnökökre és egy globális, 450 partnert felölelő hálózatra számíthatnak segítségnyújtásban - bárhol és bármikor.

Bármilyen kódot, bármikor

Önnek megbízható vonalkódolvasókra van szüksége. Mi több féle kódot tudunk olvasni és nagy sebességgel, ezért választanak a felhasználók minket, a Cognex-et. Ha leáll a rendszere be nem olvasott kódok miatt, használja a DataMan® család képalapú kódolvasóit és az Auto ID céljai vagyis a következő célok valósulnak meg:

 • Növelheti a hatékonyságot - segíti az anyagkészletgazdálkodást, számszerüsíti a gyártási folyamat gyenge pontjait és erősségeit, kezeli a beszállítói nyomtatási variációkat, csökkenti a WIP-et (folyamatban lévő munka)
 • Magasabb áteresztőképesség érhető el - kevesebb kézi újraválogatás, gyorsabb beolvasási idő, rövidebb állásidő
 • Költségeket csökkent - csökkenti a hulladékot a selejt újrafeldolgozásánál
 • Fenntartja a vevői elégedettséget - elkerülhető a téves kézbesítés, visszahívások szükségessége
 • Ellenőrízhető a nyomonkövethetőség - termékminőség információ, javított eszközkövetés, allergénkezelés, az alkatrészhitelesítés meghiusítja a hamisítási lehetőséget

Függetlenül a vonalkódszimbolikától, mérettől, minőségtől, nyomtatási módszertől vagy felszíntől, melyen a vonalkódok jelölve vannak, nagy sebességgel tudjuk olvasni őket!

 • Nyomtatási variációk (színes, gyenge nyomtatási minőségű, karcos, elmosódott)
 • Jelölési módszer (tintasugaras, mátrix beütött, lézer-gravírozott, DPM közvetlenül az alkatrészre felvitt kód)

Akár 1D vonalkódot használ az alkalmazás során, akár nagyobb sűrűségű (több információt tartalmazó) 2D matrix kódot, céljai elérésében a COGNEX széles termékskálája és legfejlettebb technológiája áll rendelkezésére.

 

 kep-2-cognex

 

 

 

 

 

 

 

A Cognex a legmagasabb dekódolási arányt nyújtja

A kódolvasók teljesítményét tekintve etalon

Az olvasási arány a beolvasott és beolvasni próbált kódok számának hányadosa. Ezt százalékértékkel fejezik ki, mely minél közelebb esik a százhoz, annál jobb.

 • Az olvasási arány a folyamat megbízhatóságának és robosztusságának mértéke.
 • Amenyiben egy kódot nem sikerül beolvasni, a hiba orvoslása pénzt, időt erőfeszítést igényel.
 • Minél nagyobb a beolvasási arány, annál nagyobb a kódolvasó rendszer áteresztő képessége.

Hatékony dekódoló szoftver algoritmusok

A legnagyobb kihívást jelentő közvetlen alkatrészjelölésű (DPM) kódoknál, illetve a cimkealapú azonosító alkalmazásoknál a DataMan vonalkódolvasókat szabadalmaztatott algoritmusokkal optimalizálták a legmagasabb beolvasási arány elérése érdekében.

A lézer szkennerek már nem képesek azt az olvasási sebességet produkálni amit a 21. század gyártási körülményei megkövetelnek. Más tényezők is a lézer szkenner technológia ellen szólnak:

 • Irányérzéketlen kódolvasás
 • Sokféle kód olvasása
 • Extrém perspektivájú kódolvasás
 • Sérült, gyenge minőségű, vagy zajos hátterű vonalkódok olvasása

1D vonalkódokhoz

1DMax+™, a kategóriájában legjobb 1D vonalkód algoritmus, mely a legnehezebben olvasható kódokat is képes beolvasni. Amint a Hotbars™ technológiával együtt használja, az 1DMax+ még gyorsabb lesz.

2D matrix kódokhoz

A 2DMax+™ áttörés a 2D-s dekódoló szoftverek palettáján, a 2D-s matrix DPM kódok olvasás szepontjából degeneratív elváltozásait tudja kezelni felszíntől függetlenül.

Támogatott szimbólumok

1-D: UPC/EAN/JAN, Codabar, Interleaved 2 of 5, Kód 39, Kód 128, Kód 93, Pharmacode, GS1 DataBar

Postai kódok: POSTNET, PLANET Code, Ausztrália 4-State, Japán 4-State, UPU 4-State, Intelligens levelezés Vonalkód

2-D: Data Matrix, MaxiCode, QR Code and MicroQR Code. Opcionális: VeriCode®

Composite: GS1 (CC-A, CC-B), PDF 417, MicroPDF

Ha nem látszik a kód, nem lehet leolvasni

A hatékony dekódoló szoftver segítségével megvalósuló fejlett képkészítésnek köszönhetően a legjobb leolvasási arányt nyújtja:

 • a rossz minőségű kódokat kiemeli
 • változtatható fókusztávolságokkal többféle méretű kódot tud kezelni
 • beépített világítással és a legmagasabb szintű újításokkal gyorsabb dekódolásra képes

Rugalmas lencseopciók

kep-3-cognex

Mindegyik DataMan fix telepítésű

kódolvasó többféle lencsebeállítási opciót kínál a maximális mélységélesség- variálhatóság elérésére. A Dataman kézi olvasók 8000-es sorozata a világon elsőként kínál beépített, variálható fókuszú folyadéklencsés technológiát.

Rugalmasan variálható világítás

Moduláris világítás, egyedi és más integrált világítástechnológia, ami optimális megvilágítást biztosít mindenfajta kód és felszín esetén.

Fejlett, szabadalmaztatott rendszerek

Hotbars technológia

A vonalkódok olvasásában úttörő módszer a Cognex Hotbars képanalizáló rendszere. A Hotbars technológiában egyszerre valósul meg a pontosság és a villámgyors sebesség, így érhető el vele példátlan teljesítmény a következő generációs Cognex DataMan olvasókban.

Xpand

A szabadalmaztatott Xpand™ technológia segítségével egyetlen 300, vagy 503-as Dataman kódolvasó látómezője több mint 50%-al növelhető, mely lehetővé teszi, hogy kevesebbet kelljen belőlük használni. Így egyszerűbb, illetve kevesebb idő, - és költségigényű egy telepítés.

Könnyű telepítés és működés

Nézze meg mit lát az olvasó

A DataMan olvasók lehetővé teszik, hogy azt lássa amit a kódolvasó. Áttekintheti a kód képeket, miközben beolvasásra kerülnek, vagy beállíthatja az olvasót, hogy a nem beolvasott képeket az FTP-n keresztül továbbítsa későbbi áttekintésre. Ennek a vizualizációs lehetőségnek köszönhetően a nem beolvasott vagy elutasított információt elemezni lehet az aktuális folyamat javítása édekében.

Normál Setup Tool (telepítő/beállító eszköz) intelligens hangolással

A fejlett szoftver egyszerüsíti a kezdeti olvasóbeállításokat. A DataMan szoftver minden modellnél elterjedt platform. A Setup Tool egyszerüsíti a telepítést. Egy oldalon jelennek meg a leggyakrabban használt ellenőrző funkciók, így látható, hogy a különböző opciók valós időben hogyan befolyásolják a vonalkódolvasást.

kep-4-cognex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cognex Connect kommunikációs platform

A DataMan ID kódolvasók hálózati eszközként a hálózatra csatlakozó bármely terminálról elérhetők. A DataMan olvasókat a Cognex Connect™ programkészlet támogatja ipari Ethernet protokollokkal, mint például az EtherNet/IP (Add-On-Profil-lal), PROFINET, Modbus/TCP és MC Protocol, melyek segítségével az olvasók könnyen integrálhatók ipari kommunikációs hálózatokba

Cognex Explorer kezelő szoftver

E páratlan alkalmazás egységes hálózati láthatóságot biztosít a Cognex képfeldolgozó, kódolvasó és megjelenítő eszközökről, a hatékony, de egyszerű karbantartó eszközökről, rendszerek visszaállításáról/ klónozásáról, a Firmware hardverspecifikus keretszoftver frissítéséről és sok másról. Ellenőrző és karbantartó mérnökök számára lett fejlesztve. A Cognex Explorer intuitív és nem igényel betanítást.

DataMan kézi kódolvasók

DataMan 8000 Sorozat

A robosztus kézi kódolvasók az ipar legfejlettebb 1D és 2D kódolvasási technológiáját nyújtják. A DataMan 8000 az egyetlen olyan kézi ipari kódolvasó család, amely ipari Ethernet kapcsolattal és változtatható fókuszú folyadéklencsés technológiával rendelkezik.

 • Két hatékony szabadalmazott algoritmus dekódol szinte bármilyen kódot bármikor, nagy sebességgel
 • Maximálisan rugalmas alkalmazási lehetőség és mélységélesség az integrált folyadéklencsés technológiával
 • Cserélhető kommunikációs modul vezetékes RS-232/USB, vezetékes Ethernet vagy vezeték nélküli modul intelligens alapállomással (Ethernet, USB, RS-232)

A DataMan 8000 sorozatnak 2 típusa kapható, mindegyik kérhető vezetékes vagy vezetéknélküli változatban.

A DataMan 8500 kódolvasók a Cognex szabadalmazott Ultralight technológiával bármilyen jelölésnél bármilyen felületen elsőrangú képalkotást biztosítanak. Az Ultralight megvilágítás oldalsó, direkt és diffúz megvilágítást biztosít egyetlen elektronikusan szabályozott fénnyel.

A DataMan 8100 olvasók integrált front oldali megvilágítása ideális olyan alkalmazások esetén, ahol jól nyomtatott 1D vonal, - és 2D matrix kódokhoz valamint jó minőségű DPM jelölésekhez van szükség elsőrangú teljesítményre.

 

DataMan8000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A DataMan 750 sorozat

A kompakt, ergonomikus kialakítású DataMan 750 állítható optikájával számos felületen könnyen olvassa a jól jelölt 1D és 2D kódokat. A DataMan 750 ESD védett, gyors beállítást segítő beépített lézeres célzással RS-232, USB és PS/2 kommunikációt támogat.

DataMan-750

 

Specifikációi - DataMan kézi olvasók

DataMan fix telepítésű kódolvasók

DataMan 300 sorozat

A DataMan 300 sorozatú olvasó a legsokoldalúbb fix telepítésű olvasó a Cognex palettáján. Többféle integrált világítás és lencseopció, intelligens automata hangolás és több féle modell választható.

DataMan-300

 

 

 

 

 

 

 

 

DataMan 503 sorozat

A DataMan 503 a nagy teljesítményű Cognex fix telepítésű kódolvasó az olyan alkalmazások számára melyek gyorsaságot, nagy mélységélességet, vagy látómezőt igényelnek.

A DataMan 500 sorozat

A nagy teljesítményű, fix telepítésű DataMan 500 vonalkódolvasó saját fejlesztésű képalkotó chip technológiára épül, az úgynevezett VSoC-re.

DataMan-500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DataMan 50 sorozat

A DataMan 50 sorozat a legkisebb fix telepítésű kódolvasó, mely mindössze 23.5mm x 27mm x 43.5mm. Jellemzői:

IP65 védelem

3 pozíciós állítható lencse

Integrált világítás és LED célzó

USB és RS-232 kommunikáció

DataMan 60 sorozat

A DataMan 60 sorozat kompakt fix telepítésű kódolvasó.

Jellemzői:

 • Integrált világítás és LED célzó
 • 3 pozíciós állítható lencsék
 • Ethernet, USB és RS-232 kommunikáció

DataMan-50-60

 

DataMan 100 sorozat

A DataMan 100 sorozat standard fx telepítésű kódolvasó.

Jellemzői:

 • 3 pozíciós állítható lencse és C menetes lencse opciók
 • Integrált világítás és LED célzó
 • Betanító és trigger gomb a könnyű beállításért
 • USB és RS-232 kommunikáció

DataMan 200 sorozat

A DataMan 200 sorozat sokoldalú fix telepítésű kódolvasó.

Jellemzői:

 • IP65 védelem
 • Integrált világítás és lézer célzó
 • Opcionálisan változtatható fúkuszú folyadéklencsés technológia, hogy ne legyen szükség a fókusz manuális beállítására
 • Ethernet és RS-232 kapcsolódási lehetőség

DataMan-100-200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specifikáció - DataMan fix telepítésű kódolvasók

 

Csináld jól és megbízhatóan Cognex képfeldolgozó rendszerekkel

Az emberek azért választják a Cognex-et, mert nagyobbat alkot; képfeldolgozásban.Hogy csinálja? Képesek más beszállítóknál több vizsgálatot végezni nagyobb megbízhatósággal és ismétlési pontossággal.

A Cognex képfeldolgozó rendszerek olyan feladatok elvégzésére képesek, melyeket az emberek nem tudnak hosszú időn keresztül megbízhatóan végezni. Rendszereink gyorsítják a termelést, csökkentik a hibalehetőségeket és a költségeket.

Legyen az egyedülálló képfeldolgozó rendszer vagy egy OEM-be beépített hatékony képfeldolgozó szoftver , a képfeldolgozó rendszerek az alábbi alkalmazások egyikére vagy kombinációjára használhatók:

Vizsgálat

Összeszerelési hibák, felületi hibák, sérült alkatrészek és hiányzó tulajdonságok vizsgálata. Tárgyak és tulajdonságok irányának, alakjának és helyzetének vizsgálata.

Irányítás, igazítás

Az automatizált berendezések és robottechnikai eszközök vezérlése. Nagy pontosságú összeszerelési műveletek és más gyártási folyamatokban az alkatrészek pozícionálása.

OCR/OCV

Az alkatrészekre közvetlenül jelölt, vagy cimkékre nyomtatott OCR/OCV alfanumerikus karakterek olvasása és értelmezése.

Mérés

Alkatrészek vizsgálata kritikus méretek ellenőrzése céljából. Alkatrészek mérése osztályozó és rendező folyamatokhoz.

Jelenlét/Hiány

Alkatrészek vagy azok egyes jellemzői meglétének illetve hiányának érzékelése.

 

Esettanulmányok

 

esettanulmanyNetflix

Az egyik legköltségesebb folyamat a Netflix-nél a visszahozott DVD-k kezelése volt. Nagy mennyiségű forrás arra ment el, hogy manuálisan nyissanak meg levelező programokat, előkeressék a borítóval ellátott DVD-ket, beazonosítsák a borítón lévő információ azonosságát a DVD-n lévő információval, ellenőrízzék a DVD esetleges mechanikus sérüléseit, megtisztítsák őket és beszkenneljék a rendszerbe.

A minőség javítása és költségcsökkentés céljából a Netflix DataMan olvasókat telepített a tokon, borítón és DVD-ken lévő vonalkódok beolvasására. Várakozáson felül teljesítenek a telepített rendszerek.

Axel-Springer

Vonalkódokat használnak az újságok kötegekbe rendezésekor. Nemcsak a kézbesítés sebességét, de a pontosságát is nyomonkövetik. 30 évig egy dönthető tükörrel rendelkező lézer-szkenner segítségével olvasták be a vonalkódokat, most azonban váltottak az új generációs Dataman olvasókra.

Mindössze 4 hetes tesztelést követően a nagyteljesítményű DataMan 500 100%-os megbízhatósággal olvasott. 1.25 és 25 cm között volt a kötegek magassága, a kódok pozíciója pedig egy kb 35 cm es plusz tartományon belül mozgott.

A Borg Wagner a turbofeltöltők nyomonkövethetőségének elenőrzésére használ DataMan olvasókat

A Borg Wagner Turbo Systems zökkenőmentes nyomonkövethetőséget kívánt elérni a gyártási folyamatban az alkatrészek jelölésével.

Magas hőmérsékleten és nagy mennyiségek esetében is helyt álltak a DataMan olvasók. A minden állomásnál történő alkatrész-szkennelés oly könnyen és gyorsan ment, hogy a nyomonkövethetőségi projekttel nemcsak az eredetileg kitűzött célt sikerült elérni, de a hatékonyság növelésével, illetve az utómunkák és selejtek csökkentésével a költségek is csökkentek.as lower costs by increasing efficiencies and reducing rework and scrap.

A Beyonics helyet spórolt és növelte a kapacitást, amikor 2D matrix kódokra váltott.

Ahogy az elektromos alkatrészek mérete csökken, a kisebb nyomtatott áramkörökön (PCB-k), kevesebb hely jut cimkéknek. Ugyanakkor a termék-nyomonkövethetőségre irányuló növekvő kereslet miatt több információt kellene a cimkéken elhelyezni. A Beyonics-nak a 2D matrix kódokra kellett váltani. A Beyonics meglévő olvasói rossz állapotban voltak és nem tudták olvasni a 2D matrix kódokat. Semmilyen meglévő software-en, vagy hardware konfiguráción nem változtattak az átálláskor, mégis sikerült magasabb beolvasási arányt produkálni és növelni a termelési teljesítményt.